Smör och saltstekta groblandsfrön
Grobland (eng. Plantain, lat. Plantago spp.).
Helt underbart gott att steka eller äta grobladsfröna råa. Dra stängen mellan tänderna så "ploppar" dom av. Lite sånt pyssel som lugnar takten vid måltiden. För många är groblad känd som ett alternativt plåster men är mycket mer än så. Det är en superväxt som hjälper kroppen mot inflammation samt neutraliserar den magsyran. Den hjälper magen att hålla sin normla funktion i trim samt är det en hjälp mot autoimmuna sjukdommar som
eksem, dermatitis, psoreasis.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Martin » Lut is the shit!: ”Hej Tack för informativt inlägg har du något recept på sopa från asklut?”
-
Folke Günther » Nytt år och samma skit - fast nu helt klart ännu värre, yeeeha!: ”för dyr och för få läsare”
-
Anders Micha » Sluta vifta med din klasstillhörighet genom grön konsumtion - du är inte lösningen.: ”Bot i en trakt där flertalet omställares uppgift är att få andra att ställa om. ..”
-
Hans Looft » Kurs i Urban Självhushållning: ”Hej! Jag kan tyvärr inte vara med på kursen i morgon. Jag är i Skåne och jobbar...”
-
Tanja » Kurs i Urban Självhushållning: ”Hej! Har anmält mig till kursen i urban självhushållning och betalat halva avgif..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
detgåråthelvete bänkterapi naturahushållning matförädling såjord sociala konstruktioner richsplaining poesi peakeverything mundi shop majonnäs klimataktivism grönkulturrevolution doftoljeljus coachning omställning mundi resolution camp majjo urban odling sociala konstruktioner, grön kulturrevolution råkost hälsa kurstillfälle hållbar livsstil permakultur stadsodling kurser grön konsumtion hjältar jordrevolution media naturdiskmedel plantskola resurssmart samtalsterapi wild mundi livsmedelssäkerhet medicinalväxt naturschampo bokashijord delikatess green mundi handkraft lut mikroverksamhet naturtvättmedel resiliens